Cursus borstvoeding

Unieke online borstvoedingscursus voor aanstaande ouders, gegeven door ervaren gecertificeerde lactatiekundigen (IBCLC).

Een goede voorbereiding is het halve werk; hoe meer jij en je partner vóór de bevalling al over borstvoeding weten, hoe groter de kans dat de borstvoeding slaagt. Mocht na de bevalling de borstvoeding niet meteen gaan zoals gewenst, dan kun je dat zelf snel herkennen en eventueel hulp inroepen.

De cursus wordt online gegeven in een kleine groep, zodat er genoeg ruimte is voor vragen.

Locatie

Online

Tijdstip

19:30 – 21:45

Prijs

€35,-

Beschrijving

Wat kun je verwachten?

De cursus wordt in de avond geven van 19.30 – 21:45 uur (inclusief pauze). Enkele dagen voorafgaand aan de cursus ontvang je een unieke link om deel te kunnen nemen aan de cursus.

De cursusdocent zal tijdens de cursus in gaan op de volgende onderwerpen:

  • PWerking van de borsten met de anatomie en de belangrijkste hormonen;
  • PHoe wordt moedermelk gemaakt
  • PDe voordelen van borstvoeding voor moeder en kind
  • PHet belangrijke ‘gouden’ eerste uur
  • PHet aanleggen van de baby
  • PVerschillende voedingshoudingen
  • PWat te doen bij uitdagingen

Trainers

Even voorstellen

Amanda Turkenburg

Sinds 1999 ben ik werkzaam als obsterieverpleegkundige in een ziekenhuis. Dit houdt in dat ik gespecialiseerd ben in het begeleiden, verzorgen en verplegen van (aanstaande) moeders en hun kinderen op zowel de verloskamers als de kraamafdeling in een ziekenhuis. In 2013 heb ik het examen Lactatiekundige IBCLC behaald. Sindsdien werk ik een dag in de week als lactatiekundige IBCLC in een ziekenhuis en in mijn eigen praktijk, naast mijn werk als verpleegkundige. In 2019 heb ik mijn eigen praktijk.

Helen Weerheim

Ik ben Helen Weerheim, en als verpleegkundige op een kraamafdeling ben ik al sinds 1995 erg geïnteresseerd in de kwetsbare periode rondom moeder en kind in het kraambed. Borstvoeding geven is daarvan zo’n belangrijk onderdeel dat ik de opleiding ben gaan volgen in 1997.

Sinds 1998 ben ik lactatiekundige IBCLC, dé professional die kan helpen bij uitdagingen rondom de borstvoeding.

Zwangeren & partners

Aankomende trainingen