Sonoschool

SonoSchool is een CRKBO gecertificeerd opleidingscentrum dat stagiaires en AIOS Gynaecologie in Zuid-Holland traint op het gebied van echografische prenatale screening. SonoSchool is een uniek initiatief en opgericht door Verloskundig Centrum De Poort.

SonoSchool biedt regelmatig, op verzoek en op maat hands-on trainingen door gecertificeerde trainers. Alle trainingen zijn BEN en KNOV geaccrediteerd. Neem contact op voor meer informatie of een training op maat.

Locatie

Sonoschool VC De Poort
Ruimte 0.10

Prijs

€ 500,-

Beschrijving

Wat kun je verwachten?

Deze hands-on is bedoeld voor de echoscopist die reeds is gecertificeerd voor de basisechoscopie. De training wordt zo veel mogelijk op maat aangeboden door gecertificeerde echoscopisten.

Om de training zo effectief mogelijk te laten verlopen wordt er gewerkt in een klein groepje (max. 4 personen) op een fantoom en op zwangeren met verschillende zwangerschapsduur (in vivo).

Mocht je in het kader van het inschrijven in het kwaliteitsregister van de BEN een hands-on training nodig hebben, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Deze training is hiervoor geschikt en door de BEN geaccrediteerd.

Inhoud scholing

Theorie (1,5 uur)

Bespreking van het belang van goede metingen; van de jonge zwangerschap tot biometrie a terme. In dit gedeelte komen kennisvragen aan de orde over echoscopie in de verschillende stadia van de zwangerschap. Verder wordt beeldoptimalisatie zoals focus, frame rate, etc. doorgenomen.

Praktijk (2 uur)

Tijdens het praktijk gedeelte wordt de theorie in de praktijk gebracht. Tevens wordt geoefend met termijn echo’s en biometrie.

Programma

Inloop en welkom
08.45 uur
Theorie
09.00 uur
Pauze
10.45 uur
Hands-on Termijnecho zwangere en Fantoom
11.45 - 12.00 uur
Hands-on Groei 28 en 34 weken met zwangere
12.00 - 13.00 uur
Lunch
13.00 uur

Punten

Accreditatie KNOV 6 punten cat A
Accreditatie BEN 4 punten

Prijs

€ 500,-

Twee weken voor de training dient ter voorbereiding het volgende afgerond en opgestuurd te zijn:

  • PTwee E-learnings met een afsluitende toets
  • PLogboek in PowerPoint met daarin 3 keer een termijn echo
  • PLogboek in PowerPoint met daarin 3 keer een biometrie

Echoscopisten

Aankomende trainingen

De scholing specialist omtrent Echoscopie